Coach een team

Goed functioneren als team door teamcoaching

Een goed functionerend team is een must, een team dat optimaal gebruik maakt van elkaars kwaliteiten kan de beste prestaties bereiken. Regelmatig komt het voor dat in teams veel energie verloren gaat. Dit gebeurt omdat bijvoorbeeld niet alles wordt uitgesproken en er spanningen ontstaan. Een of meerdere sessies teamcoaching geven inzichten in de patronen die zijn ontstaan. De bestaande patronen kunnen direct doorbroken worden en vormen een nieuwe impuls om energieker te werken.

Hoe en waar vindt de coaching plaats?

FIJNAUT biedt teamcoaching aan in verschillende vormen, de twee, meest gangbare staan hieronder:

  • TimeOut sessie
  • Break-in sessie
TimeOut sessie

Concreet aan de slag met belemmeringen die ervoor zorgen dat een team onvoldoende gebruik maakt van potentie. Een aparte bijeenkomst die specifiek bedoeld is om met het team te zoeken naar belemmeringen, verbeterpunten of onbenutte kansen. De oplossingen komen uit het team zelf naar voren en er worden gezamenlijk concrete, werkbare afspraken gemaakt.

Break-in sessie

Tijdens een bestaand overleg schuift FIJNAUT aan. Het team krijgt een spiegel voorgehouden en er worden direct interventies gepleegd. Op deze manier is binnen no-time haarscherp inzicht in onbewuste patronen die belemmering vormen voor groei. Het team wordt geprikkeld om ter plekke op nieuwe manieren te communiceren. 

Teamcoaching kan zowel binnen het bedrijf als erbuiten plaatsvinden. Graag bespreek ik de mogelijkheden om de sessie in te plannen op een van de bijzondere (buiten)locaties. Naast persoonlijke terugkoppeling is er ook een rapportage verkrijgbaar met de concrete afspraken en tips over borging van het succes.

Voor welke teams is teamcoaching geschikt?

Voor alle teams van minimaal 5 en maximaal 20 personen die voor een gezamenlijke uitdaging staan.

Ervaringen

Ed Kriek, Algemeen Directeur, Kriek Optiek: "We hebben een heftig, maar ook zeer nuttig coaching/trainings-weekend gehad in Bergen aan Zee, onder zeer deskundige en energieke leiding van Maarten. Het heeft mij/ons geholpen in het verkrijgen van de juiste inzichten van elkaar en vooral begrip voor elkaar. Daardoor heeft het ons geholpen om de sfeer en de dynamiek in ons bedrijf, maar ook van onszelf weer optimaal te benutten." 

Neem contact op voor teamcoaching