Een Stouteheersbeestje?

Een stouteheersbeestje is een effectieve leider. Eentje die geliefd is omdat hij/ zij het beste in mensen naar boven haalt. Met aandacht voor talent, oog voor verbondenheid en het realiseren van prima prestaties zorgt zij of hij voor duurzaam succes. De naam geeft het echter al aan, deze leider kan ook stout zijn als het nodig is...

Een stouteheersbeestje is er namelijk eentje die de stoute schoenen durft aan te trekken. Bijvoorbeeld om van koers te veranderen als de situatie daarom vraagt. Eentje die kritische feedback durft te geven om verder te verbeteren. Eentje die iemand prikkelt en uitdaagt om het allerbeste uit jezelf te halen, ook als je zelf dacht dat het wel OK was zo. Niet fout dus, maar wel stout. Stout als in prikkelend, stout als in stoer en stout als in onconventioneel.

Een stouteheersbeestje word je niet zomaar. Dat vraagt om lef, empathie, prestatiegerichtheid en organisatievermogen. Maar ook om oprechte aandacht voor wat de ander in zijn of haar mars heeft. 

Ook een stouteheersbeestje worden? Wil je werken aan je eigen leiderschap? Trek dan de stoute schoenen aan en neem contact op! 

Mail naar maarten@fijnaut.com of maarten.fijnaut@leeuwendaal.nl